חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
התמכרות להימורים

גמילה מהימורים

התמכרת להימורים? יש דרך לעצור את זה!

תכנית 'תפנית' של רטורנו

הדרך לגמילה מהימורים

תכנית 'תפנית' מתקיימת במסגרת האמבולטורית ב"מרכז מפגשים" ומתנהלת במערך המשלב ליווי פרטני, משפחתי וקבוצתי. התכנית מעניקה כלים משמעותיים המסייעים בהתמודדות מול ההתמכרות ובחזרה להתנהלות כלכלית תקינה ויציבה.

הייתי שם.

עם התשוקה לזכות בסכום גדול, עם העיסוק הבלתי פוסק שהחלום הזה מייצר, עם האובססיביות לנסות שוב ושוב עם כל סכום מזומן שיש לי ביד, עם רגשות האשמה והבושה המציקים לאורך כל הדרך, שבמקום לגרום להפסיק, גורמים לנסות שוב.
היום, אחרי הטיפול ב'תפנית' של רטורנו, אני מסודר כלכלית, שולט בהתמכרות לחלוטין ונהנה מרמת חיים גבוהה בזכות כל הכספים שהתפנו לי"

(אבי, 31)
גמילה מהימורים - מרכז רטורנו

מהי התמכרות להימורים?

התמכרות להימורים מתאפיינת במעגל של הימור בלתי נשלט, נטילת הלוואות גדולות, טיפוח השקעות לא יציבות ועיסוק אובססיבי באפשרויות זכיה מהירה. בתווך ניצבים רגשות אשמה, הרס עצמי, חרדה ובושה המזינים את ההתמכרות ומגבירים את הכמיהה לזכות.

ישנה נטייה להתייחס רק להתמכרות לסמים כהתמכרות קשה, ולהתייחס אחרת לשאר ההתמכרויות, כמו התמכרות להימורים. חשוב להבהיר שזוהי מחשבה מוטעית וכי גמילה מהימורים עלולה להיות קשה.

התמכרות להימורים מתחילה כהתמכרות סמויה. היא מתחילה בסכומים קטנים ובכלים חוקיים, ויכולה לגרום לבסוף לאדם לאבד את כל הונו, ואף את חייו, בשל הסלמה של ההתמכרות ושימוש בכלים שאינם חוקיים. עיסוק בהימורים אינו מוגדר כהתמכרות, והתמכרות נוצרת רק כאשר האדם ממשיך להמר בצורה כפייתית ובניגוד לרצונו.

איך נוצרת התמכרות להימורים?

התמכרות להימורים יכולה להתבטא במגוון דרכים, הרסניות פחות או הרסניות יותר: מילוי טפסי לוטו וטוטו; משחקי קלפים; משחקי מכונות מזל; הימורים על ענפי ספורט שונים; הליכה לבתי קזינו חוקיים ולא-חוקיים; רכישת כרטיסי הגרלות וכדומה. דרך נוספת להמר היא השקעות בלתי-מבוקרות בשוק ההון, דרך שלרוב אנשים מסרבים להכיר בה כהתמכרות להימורים. התמכרויות הפכו למשמעותיות וזמינות יותר בשנים האחרונות, כאשר הכל הפך לזמין ולנגיש, ואתרי הימורים מקוונים התקרבו למרחק לחיצה אחת מכל אדם. כך יוצא שיותר ויותר אנשים זקוקים לגמילה מהימורים, אך, לצערנו, רק מעט מאוד מתוכם באמת פונים לטיפול בהתמכרות להימורים.

ההתמכרות השקטה

ישנן כמה סיבות המביאות להתמכרות להימורים. אנשים רבים פונים להימורים כהתמודדות או בריחה מחיי היום-יום החונקים, כשחרור לחצים וכהסחת דעת מבעיות. בעוד ששימוש בסם או שתיית אלכוהול נתפסים אצל רבים כדבר מזיק, הימורים נתפסים אצל רבים כמשחק חביב ולא-מזיק עם חברים, מה שמגדיל את הסיכוי למעוד.
בשונה מסוגי התמכרויות אחרים, התמכרות להימורים יכולה לפגוע גם באנשים ממעמד גבוה ומבוסס, שנתפסים בעיני הסביבה כאנשים רציניים בעל רקורד מקצועי מוכח ומרשים.

נהוג לחלק את המהמרים לשלושה סוגים: 

  • המהמר החברתי
  • המהמר המקצועי 
  • המהמר הפתולוגי. 

המהמר החברתי יודע להמר בצורה המסבה לו הנאה, אך יודע להגביל את ההימור כאשר הוא פוגע לו בתפקוד החיים הסדיר. המהמר המקצועי הוא מקצוען היודע כיצד להפיק רווח פיננסי מקצועי מהימורים ומצויד במשמעת העצמית להפסיק. המהמר הפתולוגי, לעומת זאת, יתדרדר בשלושה שלבים: הרווח, ההפסד וההפסד הנלווה:

התמכרות להימורים מתחילה בקטנה

ההתחלה יכולה להיות כמשחק, או כרצון לשפר במעט את המצב הכלכלי. הריגוש הנלווה יגרום לאדם לנסות להמר שוב, במטרה לזכות, ואז הוא יתחיל להפסיד. מכאן הוא ימשיך להמר בסכומים גדולים יותר כדי לכסות את הפסדיו, ויגיע להפסדים גדולים הרבה יותר. לעיתים ההפסדים מובילים את המכור ללוות כספים רבים מגורמי פשיעה בשוק האפור והשחור, דבר המסכן את חייו ואת חיי משפחתו.

השלב שבו המהמר זקוק למרכז גמילה מהימורים

עם הזמן, המהמר מתחיל להבין שהוא מכור, אך בשלב זה היציאה מההתמכרות בצורה עצמאית יכולה להיות קשה ואף בלתי-אפשרית. ההשפלה והכאב הכרוכות באי-ההצלחה לשלוט על הדחפים עלולים לעורר במכור רגשי כניעה למצב, ואף מחשבות אובדניות.

כמה מכורים להימורים יש בישראל?

דו"ח שכתב מרכז המחקר והמידע של הכנסת לבקשת הוועדה המיוחדת לענייני התמכרויות, סמים ואתגרי הצעירים בישראל שפורסם בתחילת שנת 2022 קובע כי כרבע מיליון ישראלים מעל גיל 18 מכורים להימורים, וכי חלקם הניכר מכור להימורים חוקיים. לצערינו רק מעטים מאוד פונים לטיפול בהתמכרות להימורים במרכז גמילה מהימורים.

הדו"ח מוסיף כי כחצי מהמכורים חשבו מחשבות אובדניות או ביצעו ניסיונות התאבדות, וכי רק 3%–7% מהמכורים פונים לקבל סיוע. כמו כן, בחמש השנים האחרונות טיפסה כמות המכורים בכ-25%.

איך מטפלים בהתמכרות להימורים?

קודם כל מתחילים לדבר באופן פתוח על המצב. לאחר מכן ניגשים לתהליך גמילה מקצועי שיתן מענה למצוקות שהובילו להתמכרות, ויאפשר עם סיומו חזרה לחיי משפחה ותעסוקה יציבים ומנוהלים ויציאה מוחלטת ממעגל החובות וההימורים.

מה התהליך של גמילה מהימורים?

בדרך כלל, בשלב הראשון, המשפחה היא זו שמנסה לגמול את המכור מהתמכרותו. יש כאלו שישגיחו עליו כל רגע וינסו למנוע ממנו גישה להימורים, אבל כיום, בעידן הטכנולוגי, קשה מאוד למנוע גישה להימורים, והמכור תמיד ימצא דרך להזין את ההתמכרות. מצד שני, ישנם כאלו שיאיימו על המכור בניתוק קשר, ויכעסו עליו מפני שאינו מצליח להילחם בהתמכרותו. במקרה שכזה, הדבר הנכון לעשות הוא לפנות לייעוץ מקצועי.

טיפול בהימורים במרכז גמילה מהימורים

בטיפול בהימורים מקצועי יתבצעו מספר פעולות בסיסיות וראשוניות, שאחריהן ניתן יהיה להתקדם ולהתחיל את תהליך הגמילה בפועל.

הצעד הראשון לגמילה מהימורים יהיה הכרה בהתמכרות:

המכור ינסה, בכל כוחו, להתכחש למציאות הזו, שהוא בעצם 'מכור'. אחרי הכל, איזה אדם אוהב לשמוע שאין לו שליטה על מעשיו? ניפוץ הפנטזיה שבסופו של דבר דרך ההימורים הוא יצליח להחזיר את כל הונו הוא שלב קשה מאוד בתהליך, שלב ההתפכחות.

השלבים הבאים בטיפול בהימורים יתמקדו בטיפול רגשי מתאים.

ההתמכרות לא הגיעה לבד, היא נבעה ממשהו, וכל עוד לא נצליח למצוא את הדבר שגרם להתמכרות, לא נצליח להגיע לגמילה אמיתית, אלא רק נניח פלסטר על שבר. נתמודד עם רגשות השנאה העצמית, הבושה, האשמה והדימוי העצמי הנמוך, וננתח מה הציף אותם אל פני השטח וכיצד ננצח אותם בעתיד.

משם נמשיך לרכישת מיומנויות שיסייעו למכור להתמודד עם הדחף החוזר לשוב להתמכרות, ונמצא כיצד ניתן להתעמת עם הנזקים הנפשיים והכלכליים שיצרה ההתמכרות לאורך הדרך.

נזכור כי המכור לא צריך רק להשיב את האמון של משפחתו, אלא גם להשיב את האמון שלו בעצמו וביכולת שלו להשלים תהליך גמילה מהימורים.

השלב האחרון יהיה חזרה לחיי משפחה ותעסוקה יציבים ובריאים שינוהלו בצורה מוקפדת ומסודרת כדי למנוע מעידות, עד שנגיע ליציאה מוחלטת ממעגל ההימורים והחובות ההרסניים.

כדי לאפשר תהליך גמילה מהימורים מקצועי במסגרת הקהילה – הוקמה תכנית 'תפנית' של רטורנו.

מהי בעצם
תכנית 'תפנית'?

תכנית 'תפנית' של רטורנו הוקמה במטרה לאפשר טיפול אמבולטורי מקצועי, במסגרת הקהילה, לריפוי מהתמכרות להימורים בדרך לחיי שגרה יציבים ותקינים.

לוגו תוכנית תפנית לגמילה מהימורים

מה כוללת התכנית?

מהו מרכז 'מפגשים'?

מרכז 'מפגשים', בו מתנהלת התכנית, הינו מרכז מוכר ומוערך בעולם הטיפול המקצועי ובעולם התורני. הצוות המטפל של מרכז 'מפגשים' מקיים קשר רציף ומקצועי עם פסיכיאטרים בעלי שם, מאבחנים ורופאים, כמו גם עם רבנים ודמויות מפתח בציבור הדתי והחרדי.

בטח חשוב לכם לדעת

גברים ונשים (בקבוצות נפרדות) מהמגזר הדתי והחרדי, המתמודדים עם התמכרות להימורים או הסתבכות כלכלית תדירה הנגרמת מהשקעות מסוכנות חוזרות ונשנות.

הטיפול מסובסד ע"י הקרן לתביעות ייצוגיות, ולכן הוא חינמי וללא עלות (מלבד תשלום 'דמי רצינות' בסך 50 ₪ בחודש).

בבית שמש, במרכז 'מפגשים' של רטורנו.

התכנית מבוססת על הבנה כי תהליך איכותי מתרחש דווקא תוך כדי התמודדות במקביל עם חיי היום־יום. במידת הצורך, צוות המטפלים יפנה לאשפוז בקהילת רטורנו.

אנו רואים עדיפות בשילוב של טיפול קבוצתי ופרטני המסייע בפן החברתי-תפקודי כקבוצת תמיכה המניעה לחזרה בטוחה לחיים מנוהלים ויציבים.

צוות המרכז שומר על סודיות ודיסקרטיות מוחלטת של פרטי המטופלים. 

התכנית מתנהלת באופן הדרגתי ואיטי, במטרה לייצר קרקע יציבה עד לחזרה לשגרה מנוהלת ותקינה.
בהתאם לכך, עם סיום התכנית מוצאים את עצמם רוב המטופלים משולבים בתעסוקה איכותית, מנהלים חיי משפחה שלווים ויציבים, נקיים מחובות ועם שליטה עצמית חזקה למול דחפים חיצוניים.

מוכנים לפתוח דף חדש?

לעשות שינוי, זה אף פעם לא קל, ובייחוד כשמדובר בתהליך גמילה וריפוי.
אבל, דמיינו לרגע את החיים שאחרי, שלווים, מאוזנים, יציבים ומלאים באושר שלווה וסיפוק. נכון, הדרך לא קלה, אבל התמורה תהיה הרבה יותר ממשתלמת.

שלח לנו פנייה ומיד נחזור אליך עם כל הפרטים:

אנחנו כאן בשבילכם

התקשרו 053-3773070 או השאירו פרטים ונחזור אליכם

דילוג לתוכן