בלוג

יצירת סביבה תומכת: 10 טיפים לסביבתו של המכור
התמכרות, מכל סוג שהיא, משפיעה לא רק על האדם הנאבק בה, אלא גם על בת הזוג של המכור, על משפחתו ועל חבריו. אמנם תמיכה במכור, במיוחד אם מדובר במכור שהסתיר את ההתמכרות ממשפחתו, יכולה להיות מורכבת וקשה, אבל היא חיונית להצלחתו ארוכת הטווח של תהליך טיפול בהתמכרויות, כפי שניתן לקרוא במאמר: "רק ביחד זה עובד – יצירת סביבה תומכת למטופל בתהליך גמילה". במאמר זה ניתן כמה טיפים לבני משפחה וחברים, שיסייעו לכם להיות סביבה בריאה למכור:

התמכרות בני נוער למין ולפורנו: סיבות, השפעות ומניעה
באטמוספרה של היום, בני נוער גדלים בעולם שבו הטכנולוגיה והאינטרנט הם חלק מהותי מחיי היום־יום שלהם. יש להם גישה נוחה, קלה ומהירה למגוון עצום של מידע, כולל תוכן מיני בוטה וגס. חשיפה זו עלולה להוביל להתמכרות למין ולהתמכרות לפורנו, התמכרויות שעלולות להיות להן השפעות פסיכולוגיות וחברתיות קשות ומסכנות חיים.
במאמר זה נחקור את הגורמים להתמכרות למין ולהתמכרות לפורנו בקרב בני נוער, את ההשפעות שיש להן על חייהם ואת הצעדים שהורים ומחנכים יכולים לנקוט כדי למנוע אותן.

הצילו: איך מזהים מכור בתחילת הדרך?
מתי אדם הופך למכור? איך נוצרת התמכרות? שתי שאלות אלו הן שאלות יסודיות ששואלים שוב ושוב בכל הרצאה את הרב איתן אקשטיין, מנכ"ל ומייסד עמותת 'רטורנו', המפעילה מכון לגמילה מהתמכרויות. זה ברור שלא כל מי ששותה יין בקידוש או בירה עם חברים יהפוך למכור, אבל מתי נחצה הקו הדק שהופך את האדם ממשתמש זמני למכור? פנינו אל הרב כדי לקבל תשובה:

למה חשוב כל כך לפנות לאיש מקצוע מוסמך?
התמכרות לסמים, או כל סוג התמכרות אחרת, עלולה להיות מתישה והרסנית עבור הסובלים ממנה, כמו גם עבור יקיריהם. למרות שישנן גישות רבות לגמילה מהתמכרויות, כולן מסכימות שתהליך הגמילה אינו פשוט וקל. זהו תהליך הדורש תכנון קפדני והכוונה מקצועית, וזו הסיבה שכל כך חשוב לפנות לאיש מקצוע מוסמך כאשר פונים לתהליך הגמילה:

קנאביס: עוד שאלות שרציתם לשאול
לאור הצלחתו של החלק הראשון של המאמר: "קנאביס: כל השאלות שרציתם לשאול", החלטנו לכתוב עבורכם מאמר המשך בנושא, מאמר מקצועי נוסף שבו נרכז את התשובות לכל השאלות הנפוצות בנוגע לקנאביס.
כפי שציינו במאמר הראשון, לא תמצאו כאן ייעוץ רפואי או משפטי, אבל כן תמצאו מידע מסודר ומונגש מ'רטורנו', עמותה ללא מטרות רווח, שיעשה לכם קצת סדר בבלגן:

קנאביס: כל השאלות שרציתם לשאול
תעשו רגע ניסוי. צאו מהמסך, תעברו לשורת החיפוש ותכתבו "האם קנאביס". מיד יקפצו לכם מלא אפשרויות להשלמה אוטומטית, ולא משנה על מה תלחצו – תקבלו שפע של מידע, שרובו שגוי לחלוטין וממומן על ידי חברות למכירת קנאביס, שהמטרה שלהן היא שתצרכו כמה שיותר קנאביס.
אחרי שראינו עד כמה התחום פרוץ ומלא במידע שקרי ומוטעה, החלטנו לכתוב לכם מאמר מקצועי שבו נרכז את התשובות לכל השאלות הנפוצות בנוגע לקנאביס. לא תמצאו כאן ייעוץ רפואי או משפטי, אבל כן תמצאו מידע מסודר ומונגש מ'רטורנו', עמותה ללא מטרות רווח, שיעשה לכם קצת סדר בבלגן:

איך אדם דתי יכול ליפול להתמכרות?
בקרב המחנכים וההורים בציבור הדתי והחרדי יש מן תחושה עמומה ש"אצלינו זה לא קורה". הילדים ובני הנוער שלנו לא חשופים לזוועות העולם אליהם חשופים בני נוער בגיל זהה בציבור הכללי, ולכן אין סיבה שהם יפלו להתמכרויות כבני נוער או כמבוגרים.
זה לא נכון, עובדתית. אלינו ב'רטורנו' מגיעים מטופלים רבים מהמגזרים הדתי והחרדי, הסובלים ממגוון רחב של התמכרויות שונות. אז איך אדם שמאמין באלוקים יכול להתדרדר להתמכרויות קשות שנוגדות את ההלכה בכל צורה? האם דתיים חשופים יותר או פחות להתמכרויות? לשאלות אלו ננסה להשיב במאמר הבא:

פיתוח מודעות למיניות בריאה
מיניות היא חלק חשוב מחיי האדם, אך לרוב היא מוקפת בתפיסות מוטעות ובסטיגמות שמביאות לפחד מיצירת שיח על הנושא. פיתוח מודעות למיניות בריאה הוא חיוני עבור אנשים בכל הגילים, כדי שיוכלו לייצר מערכות יחסים חיוביות ובריאות ולהישמר מפגיעות, פיתוח התמכרויות וסבל מתמשך.

קוראים לי שרה, והייתי מכורה למין
אף פעם לא חשבתי שזה יקרה לי. מעולם לא חשבתי שאסבול מהתמכרות למין. זה התחיל בצורה תמימה, רק כמה מפגשים סתמיים פה ושם, אבל לפני שהספקתי לשים לב – התחלתי לרדוף אחרי זה בכל הזדמנות. ההתמכרות שלי השתלטה על חיי, וההשלכות היו הרסניות.
אנחנו כאן בשבילכם…
retorno@retorno.org
טלפון: 0533773070
פקס: 02-999-8243
מלאו פרטיכם ונשוב בהקדם:
תרום לרטורנו