"אני שרי, ואני מכורה לצ'טים עם זרים"
שרי היא מפקחת חינוכית ומרצה מבוקשת, בת 40 ואם ל-8 ילדים, תוצר קלאסי של החברה החרדית הירושלמית, אבל עם טוויסט קטן ועוכר שלווה: התמכרות לצ'טים עם גברים. אלה הביאו למפגשים ליליים לא וירטואליים ולסחרור נוראי. "אני אישה חרדית, מכורה, נקייה שנתיים וארבע חודשים", היא אומרת, ומבטה פוגש את עיניי בלי למצמץ. "התמכרתי לפגישות עם גברים זרים ברשת. הגעתי לטיפול רק אחרי שההתמכרות שלי נחשפה.
"התחלתי לאבד שליטה, נכנסתי למערבולת שלא ידעתי איך לצאת ממנה" ()
"בפעם הראשונה, נכנסתי כדי לראות מה זה צ'ט", היא מסבירה. "כאשת חינוך רציתי להבין למה מתבגרים נמשכים לזה. בהתחלה את פוגשת את רוב המשתתפים שהם ממש לא ברמה, הם אפילו דוחים אותך. אבל אז את מכירה גם אנשים מאוד אינטליגנטים, משכילים, בעלי עומק – ונשאבת פנימה. עד כדי כך, ששכחתי למה בכלל נכנסתי. ככה עברו שנתיים 'בפנים", היא מספרת.
שרי מצאה את עצמה יושבת לילות שלמים מול המחשב, ומנהלת חיים כפולים. ביום היא הייתה אם חרדית למופת, מרצה מבוקשת ורבנית, ובלילה – מצ'טטת ללא עכבות. "כל קו אדום שהצבתי לעצמי – נפרץ, בסופו של דבר", היא אומרת. "לאט-לאט התחלתי לאבד שליטה. נכנסתי למערבולת שלא ידעתי איך לצאת ממנה.
"האמת שניסיתי להיגמל מיד בהתחלה. ברגע שהשיחות הפכו להיות אינטימיות, ישר הרגשתי שזה לא לעניין. אבל היה לי מאוד קשה לעשות 'סטופ'. אני, שחצי עולם פנה אלי והתייעץ איתי, הבנתי שאני בבְּרוֹך. ניסיתי לעזור לעצמי, הוספתי ברוחניות ובלימוד תורה, אבל עדיין לא יכולתי להפסיק.
"ביום כיפור אמרתי שאני פותחת דף חדש ומתנתקת. זה החזיק מעמד כמה שעות, אחרי חצות כבר הייתי שוב בצ'ט. פניתי לרבנים שהם אנשי מקצוע, וקיבלתי המון תשובות מעורפלות: אמרו לי 'תתגברי', 'תפני לייעוץ', למי? למה? אף אחד לא סיפר שיש מקום שמטפל בהתמכרות. הנס שלי היה שהגעתי לכאן", היא מספרת.
"היום אני מרגישה צורך להגיד תודה לבורא, שזימן לי את ההתמכרות הזו. העצמתי את עצמי, הפכתי לאם טובה יותר לילדיי, שהיו צריכים לראות את אמא שלהם בצורה הכי מבישה וחשופה, כשכל הפרשה התפוצצה. התקשורת בינינו היום היא הכי פתוחה ומחוברת בעולם. הכלים שקיבלתי שינו לי את החיים, והפכו אותי לאדם הרבה יותר רגוע ומאוזן ממה שהייתי עוד לפני ההתמכרות".