חיפוש
Close this search box.

צוות אוניברסיטה

המרכז האוניברסיטאי בשיתוף בר אילן

unnamed

נתי רונאל – ראש המרכז האוניברסיטאי

פרופ׳ נתי רונאל הוא חוקר ומרצה במחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ובין השנים 2016-2013 שימש כראש המחלקה. נתי הוא קרימינולוג קליני מנוסה, המתמחה בטיפול בהתמכרויות, באלימות ובנפגעי אלימות ובסוגיות שיקום שונות של עוברי חוק.  על בסיס מחקריו השונים פיתח את הקרימינולוגיה החיובית והוויקטימולוגיה החיובית, המציעות פרספקטיבה חדשנית להתמודדות עם עבריינות ואלימות, אשר זוכה לצמיחה בארץ ובעולם. במהלך שנות התשעים הוא פיתח את ״דרך החסד״, המבוססת בחלקה על תוכנית שנים-עשר הצעדים, באמצעותה טיפל עד כה באלפי אנשים מרקע מגוון, והעביר הכשרות וקורסים למאות אנשי מקצוע שונים. בנוסף, נתי שוקד על פיתוח הקרימינולוגיה הרוחנית ובהתאמה גם הוויקטימולוגיה הרוחנית, המציעות תפיסה תיאורטית חדשנית, מבוססת רוחניות, בהתייחס לקרימינולוגיה ולוויקטימולוגיה ולפרקטיקה שלהן.

unnamed-2-1

פרופ גל ידיד- מדען ראשי 

פרופסור גל ידיד הוא ראש המעבדה לנוירופסיכופרמקולוגיה במרכז לחקר המוח והפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן. הוא חוקר מחלות פסיכיאטריות הקשורות למערכת התגמול: התמכרות לסמים ,סנדרום פוסט טראומטי (,דכאון PTSD) 

עבודתו בחקר התמכרות עוסקת בניסיון להבין את הביולוגיה שמאחורי הפעילות המוחית שמביאה לחזרה לשימוש בסם. מחקרו מתמקד בהשפעות הסביבתיות והאישיות על הגנום ופקטורים ביולוגיים נוספים והעברה בין דורית של המועדות להתמכרות. 

במחקרו הוא משתמש בשיטות מתקדמות המאפשרות סריקת כל הגנום לשינויים אפיגנטיים ובחירת מטרות ממוקדות להתערבות ע"י יצירה של "קוקטלים" פרמקולוגים שמותאמים באופן דינאמי ואישי למטופל . כמו-כן הוא בונה אלוגריתם שמשלב  של פרמטרים התנהגותיים, קוגניטיביים, אפיגנטיים machine learning – ו Big Data מביא לשיקום טוב יותר DHEA ובקטריאליים. 

unnamed (1)

ד"ר אורן גליקמן 

את המכון למדע הנתונים באוניברסיטת בר-אילן. לאורן רקע אקדמי בעיבוד שפה טבעית עם דוקטורט מבר אילן, תואר שני מקרנגי מלון ותואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית. בשנים האחרונות ד"ר גליקמן כיהן בתפקידים בכירים בתעשיה, הכוללים בין השאר:  המדען הראשי של מרכז החדשנות של סיטי בישראל, מנהל קבוצת המחקר של שופינג.קום כחלק מאיביי העולמית ועמית מחקר במעבדת המחקר של דיגיטל בארה"ב.  

unnamed (2)

ד"ר שירה סובול (גולדברג)

חברת סגל בביה"ס לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר אילן.

פסיכותרפיה נוער ומבוגרים בקליניקה פרטית בגבעת שמואל-מומחיות בטיפול בחרדות ובהתמכרויות.

מרצה בתוכנית לפסיכותרפיה מכון מפרשים, מכללת ת"א יפו

לשעבר מנהלת המחלקה לטיפול בהתמכרויות בקרית אונו (יחידה אזורית בקעת אונו). מנחה קבוצות מתבגרים ברחבי הארץ בנושא: מיניות , דימוי גוף, דימוי עצמי, חיזור אלים ושימוש בחומרים.

מחברת הספרים: "מנצחים את הפחד" ו"הורים לילדים ללא גבולות" .

פרסום מאמרים בכתבי עת רפואיים בינלאומיים בנושא השמנת יתר

חוקרת את הפונקציה הפסיכולוגית של הקנביס ואת הקשר בין פוסט טראומה ופגיעה מוסרית לבין שימוש בעייתי בקנביס בקרב לוחמים קרביים

מרצה בכנסים רבים מדעיים ומקצועיים בנושאים של גיל התבגרות והתמכרות.

מעבירה סדנאות והרצאות בתחום התמכרות במסגרות שונות כגון: עמותת איל סם, עמותת עלם, צוותים טיפולים וכד'

unnamed (1)

ד"ר הדר דנציג-רוזנברג

מרצה בכירה בפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן. היא מרצה אורחת בבית-הספר למשפטים של אוניברסיטת ברקלי בקליפורניה (2017-2018, קיץ 2020) וכיהנה כחוקרת אורחת במרכז לחקר המשפט והחברה ובמכון ללימודי ישראל בבית-הספר למשפטים של אוניברסיטת ברקלי בקליפורניה (2016-2018). תחומי מומחיותה משתרעים על שדות המשפט הפלילי המהותי והדיוני, בדגש על הפילוסופיה של המשפט הפלילי, מודלים אלטרנטיביים להליך הפלילי המסורתי וחקר מקומם של נפגעי עבירה במשפט הפלילי.  בטרם הצטרפה כחברת סגל לפקולטה למשפטים בבר-אילן היא כיהנה כמנהלת הקליניקה לסיוע לנשים נפגעות אלימות במרכז לחינוך משפטי קליני לזכויות אדם ולאחריות חברתית של הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית (2004-2009). ד"ר דנציג-רוזנברג חברה בוועדה המייעצת לשרת המשפטים בתחום סדר הדין-הפלילי ודיני הראיות ובוועדה המייעצת לגיבוש אמצעי הגנה על הציבור מפני עבריינות ברשת (ועדת השיימינג). היא פרסמה מאמרים רבים בספרים ובכתבי-עת מובילים בארץ ובעולם, זכתה במענקי מחקר ובפרסים שונים.

unnamed

תומר עינת

פרופסור במחלקה לקרימינולוגיה באוניברסיטת בר אילן.

תחומי ההתמחות שלו כוללים פנולוגיה, מדיניות ענישה, בתי סוהר לגברים ולנשים וחלופות למאסר.

פרסם עד כה שישה ספרים ומעל למישים מאמרים אקדמאיים

פרופ' יעקב ב. יבלון

ראש בית הספר לחינוך באוניברסיטת בר-אילן.

קודם לכן שימש במגוון רחב של תפקידים בבית הספר לחינוך ובהם ראש החוג להכשרת מורים, וראש התכנית לייעוץ חינוכי. פרופ' יבלון עוסק בהתנהגויות סיכון ולמידה של ילדים בבתי ספר. מחקריו מתמקדים בתרומת בית הספר להתפתחות בריאה של ילדים, ולקידום חוסן ומניעה. הוא פרסם עשרות מאמרים בכתבי עת מדעיים, מוזמן להרצות באופן תדיר בפני גופים מקצועיים, והציג את מחקריו בכנסים ובבמות בינלאומיות רבות. הוא מכהן כראש המרכז לסימולציות בחינוך ועומד בראש צוות מחקר בינ"ל לבחינת איתור וזיהוי תלמידים בסיכון בבית הספר. במהלך עבודתו כיהן כעמית מחקר באוניברסיטת הרווארד, וכחבר בוועדות מקצועיות רבות בישראל ובעולם, ובהן כנציג ישראל  לוועדת ה – OECD בנושא אלימות בבתי ספר, כחבר בוועדה לבחינת קשרי משפחה ובית הספר מטעם האקדמיה הישראלית הלאומית למדעים, ובוועדת המתווה להכשרת מורים בישראל מטעם המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג). הוא זכה במלגת פולברייט, בפרס שניצר למחקרים בנושאי המשק והחברה בישראל, ובאותות הצטיינות על מחקריו. פרופ' יבלון הוא חבר מועצת יד-ושם.

אנחנו כאן בשבליכם!

retorno@retorno.org
טלפון: 029998244
פקס: 0732150451

אנחנו כאן בשבילכם

התקשרו 053-3773070 או השאירו פרטים ונחזור אליכם

יום החשיפה והטיפול ללא עלות

אתם, החיילים והמילואימניקים היקרים שלנו

הגאווה שלנו, הכח שלנו, הנס שלנו

נלחמתם בשביל כולנו ועכשיו אתם נלחמים כדי לחזור לחיים
אנחנו כאן, בשבילכם ♥ לעזור לכם להתמודד עם הטראומה

נלחמתם בשביל כולנו ועכשיו אתם נלחמים כדי לחזור לחיים. ♥ אנחנו כאן, בשבילכם ♥ לעזור לכם להתמודד עם הטראומה

מוזמנים

ליום
חשיפה

חול המועד

חמישי 25 לאפריל

18:00 – 15:00

בתוכנית: מפגש עם העולם הקסום של טיפול בעזרת סוסים וכלבים. מפגש עם מדריכים ואנשי מקצוע מומחים בתחום הטראומה והיכרות עם תוכנית הטיפול חוות חוסן תהליך שיקום בהובלה ובהכוונה של אגף השיקום במשרד הבטחון

נוף משגע וכיבוד כשר לפסח

להרשמה במייל: lilach@retorno.org‏

דילוג לתוכן